vineri, 9 ianuarie 2009

Argument



incepand cu acest post voi incerca sa popularizez anumite aspecte legate de traditile si cultura noastra populara.

in urma a numeroase discutii si schimburi de idei cu diverse persoane am inteles ca multe dintre obiceiurile noastre fie nu sunt cunoscute deloc, fie sunt prost intelese fie nu au nicio importanta pentru cei care intra in contact mai mult sau mai putin cu ele. fara a invoca datoria nostra de a cunoaste aceste lucruri despre poporul nostru, spiritul patriotismului sau alte asemenea idei care "nu mai prind", cred ca e interesant sa intelegem diferite aspecte legate de spiritualitatea noastra ca un raspuns la injectarea abuziva a normelor si valorilor ce apartin altor spatii culturale, cu putin conexiuni( in cazurile fericite) cu spiritu romanesc.
va fi foarte interesant sa intelegeti ca cultura noastra populara e extrem de sincretica dar totodata cat se poate de originala, o mare pondere avand-o fondul precrestin, paganismul.

cum? departe de mine sa pretind o prezentare exhaustiva a subiectelor pe care le tratez, voi incerca doar sa fiu cat mai obiectiv cu putinta punand mare accent pe simbolistica si importanta lor.
sper sa urmariti seria asta de postari. daca nu sunteti de acord cu informatia postata sau cu interpretarea ei astept comentarile voastre.

melodia asta va va convinge sa reveniti( mare atentie la versuri):


Maria Lataretu - Dulce-i dragostea pe fin cosit
Asculta mai multe audio Muzica »

2 comentarii:

  1. Sa stii ca era nevoie de o astfel de actiune de popularizare.Insa sincer nu stiu ce sanse de reusita o sa ai...Stii doar ca si eu mi-as dori sa fac multe lucruri de genul asta,insa este foarte greu.Oricum,iti tin pumnii!
    Asa,asa!Fara prezentari exhaustive te rog!Doar trebuie sa inteleaga orice om din mediul rural(ca sa nu zic altfel):D

    RăspundețiȘtergere
  2. puteai sa zici mai normal"taran", eu ma simt taran pana in varfurile degetelor

    RăspundețiȘtergere